Din rörmokare fixar avloppet

Det tar en tid att kolla upp alla detaljer i en lägenhet eller fastighet man har flyttat in i. Kanske har de tidigare hyresgästerna varit väldigt pedantiska, och allt är i bästa ordning. Men ofta kan vissa saker bli förbisedda, som till exempel avloppet. Många års spolande i köksvasken kan sätta sina spår. Det samlas lätt rester av fett på avloppsrörens väggar, och till sist märker du kanske att vattnet rinner väldigt långsamt när du tömmer diskhon. Det är irriterande, och när inget rinner ner längre, och det är avlopsstopp, kanske du måste ringa en rörmokare. Ring oss i så fall, för vi är proffs på avlopp. Vi har metoder för att spola skonsamt med hetvatten, och vi har rätt utrustning för rensning.

Vad man kan göra själv

Spola inte ner matrester eller stekflott i vasken, utan kasta det i matavfallet. När du har diskat ur feta såser och liknande, se till att spola mycket varmt vatten i vasken en liten stund, så löser sig det mesta.

I badrummet kan det också till exempel bli stopp i avloppsbrunnarna och i handfatet, när det är fullt av tvålrester, smink och hårstrån. Man får förstås inte spola ner tops, tamponger, bomullstussar, gamla plåster, tandtråd eller tandstickor. Sådant ska ner i avfallshinken. Använd vaskrensare regelbundet. Har något fastnat längre ner i rören, kanske under golvet, ring oss. Vi rörmokare hjälper dig.

Åtgärder vi rörmokare är specialister på

Om rören med tiden har blivit slitna och skadade, är det läge att tillkalla oss rörmokare som kan kolla läget professionellt. Numera går det att inspektera rören inuti med kamera, och även se hur ledningarna går. Det kan vara bra om du tänker renovera huset. I ett gammalt hus stämmer inte alltid de ursprungliga ritningarna om det har skett ombyggnader. Det går ibland att fixa rörens insida och få den fin igen, och det finns olika metoder att prova innan man byter hela röret. Det är bra att låta en rörmokare göra en översyn, så att du vet att allt är i sin ordning innan du lägger dyrbara golv eller sätter kakel. Kontakta oss, så kommer vi och tittar.